معاون وزیر صمت:
تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ محقق خواهد شد/وجود ۸۵۰۰ طرح نیمهتمام
تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ محقق خواهد شد/وجود ۸۵۰۰ طرح نیمهتمام
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق چشمانداز ۱۴۰۴ دست یافتنی است، هرچند محدودیتها و قطعی برق می تواند در رسیدن به این هدف تاخیر ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «وجیه اله جعفری»امروز (سه شنبه) در نشستی در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته طی تفاهمی بین وزارت صمت و وزارت نیرو احداث و راه اندازی ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی آغاز شد.
وی بیانداشت: امسال یک مورد از این نیروگاهها به ظرفیت ۳۸۰ مگاوات در استان سمنان به بهره برداری خواهد رسید و در تلاشیم هرچه سریعتر این واحدهای نیروگاهی به منظور کاهش عدمالنفع تولید وارد مدار شود.
جعفری ادامهداد: مشکلات تامین گاز و زیستمحیطی، عمده مشکلات احداث و راهاندازی این واحدهای نیروگاهی را تشکیل میدهد.
وی گفت: در بحث تامین زیرساختهای راه نیز مشکلاتی وجود دارد و به ویژه نیازمند ریل، واگن و لوکوموتیو هستیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه تعداد طرحهای نیمه تمام بالای ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی و بالاتر را هشتهزار و ۵۰۰ طرح و پروژه در بخش معدن و صنایع معدنی کشور عنوان و خاطرنشانکرد: به این منظور مشاور برای بررسی موضوع، همچنین مسائل و مشکلات و اقدامات کلینیکی برای آنها انتخاب شده است.
جعفری همچنین با اشاره به اقدامات ایمیدرو برای ایجاد زنجیره ارزش گوهرسنگ ها، افزود: شورای راهبردی در این زمینه خارج از وزارت صمت با حضور ذینفعان تشکیل شده که محوریت و دبیری آن با ایمیدرو است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امسال در ۱۰ استان کشور برنامهریزی شده تا مباحث آموزشی برای سنگ های قیمتی آغاز شود و در مرحله بعد باید بتوانیم از طریق اکتشافات و تامین مواد اولیه و همچنین بازاریابی برای محصولات نهایی اقدام کنیم؛ به این منظور آموزش هایی برای خانواده ها برای توسعه کسب و کار خانگی در این زمینه اجرایی می شود و برای خرید دستگاه ها و همچنین تضمین خرید محصولات تسهیلاتی در نظر گرفته خواهد شد.
جعفری در ادامه آن با اشاره به موضوع عوارض صادراتی، خاطرنشان کرد: این عوارض با دو هدف جلوگیری از خام فروشی و تنظیم بازار در داخل کشور وضع شده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو ادامهداد: با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصیسازی، نقش ایمیدرو در بسترسازی اجرای کار برای بخش خصوصی و همچنین کاهش ریسک فعالیتها برای آنها تغییر کرده است.
وی بیانداشت: موضوع اکتشافات نیز هم ریسک بالایی دارد و هم نیازمند اعتبارات است که در این زمینه ایمیدرو به تسهیل کار برای بخش خصوصی میپردازد.
جعفری به طور نمونه به معدن «جانجا» در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: ایمیدرو با پذیرش ریسکهای اکتشاف در این معدن، تاکنون بیش از ۸۰ هزار متر حفاری در آن انجام داده و اکنون حدود هفت شرکت برای حضور در مزایده آن اعلام آمادگی کردهاند.
وی به توسعه مباحث فناوری، نوآوری و پژوهش در ایمیدرو در سالهای اخیر شااره کرد که عامل مهمی در اقتصادی شدن ذخیار موجود معدنی، استفاده از معادن کمعیار و … با استفاد ه از نخبگان و ظرفیتهای موجود شرکتها بوده است.