آمادگی صربستان برای سپردن فرآوری معادن مس به ایران/ دستور برقراری روابط بانکی دو کشور صادر شد
مقامات صربستان در دیدار و گفتوگو با رییس سازمان توسعه تجارت کشورمان بر افزایش همکارهای دو کشور تاکید کردند به طوری که وزیر معدن و انرژی صربستان از آمادگی کشورش برای سپردن فرآوری مس استخراج شده از معادن غنی صربستان به ایران خبر داد.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صمت خراسان شمالی
به گزارش قدس آنلاین به نقل از سازمان توسعه تجارت، «علیرضا پیمان پاک» رییس سازمان توسعه تجارت که در رأس هیأتی تجاری به بلگراد پایتخت کشور صربستان سفر کرده است با «زورنا میهایلوویچ» وزیر معدن و انرژی این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر معدن و انرژی صربستان در ابتدای این دیدار تاکید کرد: این جلسه با تاکیدات شخص رئیس جمهور این کشور و در حضور تمام معاونان و قائم مقامان وزارت انرژی صربستان برگزار میشود و موارد مطرح شده در این جلسه بهسرعت پیگیری میشود.
در این دیدار طرفین در خصوص نحوه تامین محصولات پتروشیمی و مشتقات پایه نفتی مورد درخواست صربستان به گفتگو پرداختند و طرف ایرانی پیشنهادهای و سازوکار مدنظر خود را ارائه کرد که با استقبال وزیر انرژی صربستان و دستور وی، کارگروهی جهت انجام مذاکرات تکمیلی معرفی شد.
در ادامه وزیر انرژی صربستان که کشورش دارای منابع غنی مس است، از آمادگی این کشور برای سپردن موضوع فرآوری مس به جمهوری اسلامی خبر داد که با استقبال هیأت ایرانی قرار گرفت.
در پایان نیز طرفین در خصوص تامین انرژیهای تجدیدپذیر به گفتگو پرداختند که با توجه به وجود زنجیره کامل تامین انرژی خورشیدی در ایران، طرف ایرانی پیشنهادهای خود را به طرف صرب اعلام کرد.
همچنین پیمان پاک با «سینیشا مالی» وزیر دارایی صربستان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار طرفین بر ایجاد پلتفرم مشترک گمرکی تاکید کرده و مقرر شد تا روند ترخیص کالا و استانداردسازی روالها و انطباق روالهای فعلی با محوریت اتاق بازرگانی مشترک و کمیته مشترک تجاری اصلاح شود.
همچنین مقرر شد تا زمینه برقراری ارتباط میان بانکهای منتخب دو کشور فراهم شود که وزیر دارایی صربستان در حین برگزاری جلسه دستورات لازم در این خصوص را به بانکهای منتخب کشورش ابلاغ کرد.
موضوع دیگری که طرفین در مورد آن به گفتگو پرداختند، برقراری سیستم کارگزار بین صندوقهای بیمهای دو کشور بود که طرف ایرانی سازوکار طراحی شده را ارائه و طرف صرب نیز با استقبال از این سازوکار صندوق بیمهای صادرات این کشور را موظف به برقراری ارتباط کارگزاری و صدور تضامین لازم کرد.
تهاتر دیگر موضوعی بود که طرفین در مورد آن به گفتگو پرداختند و با تفاهم بر فهرست کالایی مشخص، مقرر شد این اقدام در دستور کار کارگزاریهای منتخب قرار گیرد.
همچنین بر سر تبادلات مالی بهصورت رمزارز توافق و مقرر شد تا بهصورت آزمایشی معاملات از این طریق صورت گیرد.
در حوزه سرمایهگذاریهای مشترک نیز مقرر شد تا طرفین فرصتهای سرمایهگذاری را در اختیار شرکتهای یکدیگر قرار دهند.
جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن آمادگی در خصوص صدور خدمات فنی و مهندسی به صربستان، از آمادگی خود برای صادرات در حوزه محصولات دانش بنیان، نانو، تجهیزات پزشکی و داروهای نوترکیب خبر داد که مورد استقبال ویژه طرف صرب قرار گرفت و خواستار انتقال این فنّاوریها به صربستان شد.